פתיחת עוסק מורשה
קיימים המון אתגרים אשר נלווים להפעלת בית עסק משלכם. ברם, עבור בני אדם רבים, התגמולים בניהול עסק עולים בהרבה על הקשיים. קו העבודה הזה לא נועד רק לרוח היזמות. ניהול בית עסק עשוי להיות מרגש עבור אנשים רבים ומסיבות רבות ושונות. אף במידה ואתם רוצים לנהל אורח חיים גמיש, להוטים לחדש, ואף במידה ואתם פשוט מעוניינים ביותר שליטה על העבודה ועל פוטנציאל ההשתכרות שלכם, יש יתרונות רבים לניהול עסק משלכם. ולכן, במדריך שלפניכם נדון אודות פתיחת עוסק מורשה, שמהווה, לכל דבר ועניין תהליך שבעלי עסקים מוכרחים לעבור, כדי ליהנות מעצמאות כלכלית, כמו גם כדי להסדיר את העסק החדש מול רשויות החוק במרחבי מדינת ישראל.
מה זה בכלל פתיחת עוסק מורשה?
לא כולם יודעים מה זה בכלל פתיחת עוסק מורשה, ולטובתם נקדים להסביר. מדובר, לכל דבר ועניין, בהצהרה של בעל העסק שהוא מתחיל לעסוק ולהתפרנס בתור עצמאי, ובכך הוא מיידע את רשויות המסים כי בכוונתו לבצע עסקאות בלי הגבלה של סכום, על פי הקבוע בחוק. הוא מחויב לפתוח תיק בביטוח לאומי, במס הכנסה ובמשרדי מס ערך מוסף, וזאת מכיוון שכל הרשויות הללו מעורבות ובהכרח משפיעות בנושא התיק שלכם, בעקבות הצורך של הגבייה, או לחלופין של תיאום המסים שלכם, בתום שנת פעילות המס שלכם.
כיצד פועל התהליך של פתיחת עוסק מורשה?
התהליך של פתיחת עוסק מורשה פועל בכמה מישורים. ונתחיל עם המסמכים שעליכם להציג, כאשר תפתחו תיק במשרדי מס ערך מוסף, כדלקמן –
- חוזה שכירות של המקום שבו תתנהל כל הפעילות העסקית שלכם.
- יש למלא טופס ייעודי של פתיחת עוסק מורשה.
- יש להמציא אישור של חשבון בנק פעיל, כמו גם של צ'ק שאינו סחיר שלכם.
- עליכם לצרף צילום של תעודת הזהות שלכם, כולל הספח שבה.
קיימים מקצועות מסוימים, שבהם תהיה הדרישה להיבטים הבאים –
- הסכמי התקשרות עם הלקוחות שלכם.
- תעודה שמוכיחה את ההכשרה המקצועית שלכם בתחום העיסוק הרלוונטי שלכם.
בתום ביצוע פתיחת עוסק מורשה במוסד למע"מ, ולאחר שכבר הצטיידתם בתעודת עוסק מורשה, אתם חייבים להגיע למוסד לביטוח לאומי ולאגף מס הכנסה, על מנת לפתוח אצלם את התיקים האמורים. כדאי שתבדקו מבעוד מועד את זמני הקבלה, במיוחד לאור נגיף הקורונה שמשבש לכולם את לוח הזמנים. כדאי שתדעו כי עוסק מורשה במוסד לביטוח לאומי נקרא – מבוטח; במס ערך מוסף, קוראים לו – עוסק; ובמס הכנסה הוא מכונה נישום.